Domaine Boyer-Martenot Meursault

Naast de fantastische witte Bourgognes van Boyer-Martenot importeer ik ook één rode village wijn van Vincent Boyer. Een topper!

Domaine Boyer-Martenot Pommard “En Village” 2019/2020 – € 44,95 / € 49,95: Krachtige volle Pinot Noir met een diepe, intense en tegelijk ook zachte ronde smaak die je bijna niet van een Pommard zou verwachten. Net als de witte wijnen sinds 2017 een vat-opvoeding van 20 maanden, waarvan 10 maanden in eikenhouten vaten en 10 maanden in betonnen “eieren”. Verrassend en super lekker! 

In 2018 is Vincent Boyer met zijn goede vriend Emmanuel Lucas de Bar een unieke samenwerking gestart. Toen nog bedoeld als experiment, maar inmiddels maken zij een toonaangevende serie wijnen met een aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding. Naast de fantastische Chardonnay Les Peyrarols maken ze sinds 2019 ook een Pinot Noir die ik persoonlijk wel iedere dag kan drinken ..

Boyer-De Bar Bourgogne Pinot Noir 2020 – € 21,95: Klassieke Bourgogne Pinot Noir, zo-eentje waarvan je bij de eerste slok meteen nooit meer anders wilt! Krokant rokerig, expressieve rijpe cerise en rood bosfruit, zacht met een volle ronde smaak. Rode Bourgogne om iedere dag van te genieten en bij weg te dromen!