Domaine Sainte Lucie d’Aussou Corbières

“Je weet niet wat je proeft!” waren de woorden bij een foto van een fles die een klant mij ooit uit een wijnbar in de Pyreneeën stuurde. Op de foto stond het etiket van een Carignan blanc uit de Zuid-Franse Corbières. Op Internet was er vrijwel niets over te vinden en toen ik een keer in de buurt was ben ik eens proef op de som gaan nemen ..

L1040007De bewuste wijn wordt gemaakt op Domaine Sainte Lucie d’Aussou in Boutenac in het wijngebied de Corbières in de Languedoc-Roussillon. Ik werd er hartelijk ontvangen door Jean Paul Serres, een hele aardige en ook beetje eigenaardige wijnboer. Na een uitgebreide rondleiding en proeverij van al zijn wijnen kon ik maar één ding concluderen: Prachtige wijnen! En niet alleen de bewust Carignan blanc, maar ook zijn rode wijnen, zoals:

L1030974Domaine Sainte Lucie d’Aussou Symphonie rouge 2019 voor € 9,95: De instap-rood van het huis en meteen al maatgevend. Lekkere frisse en kruidige stijl en tegelijk ook mooi vol van smaak. Gemaakt van Syrah, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon en Carignan (de rode dan).

Sainte Lucie rode druif AOUT_300Domaine Sainte Lucie d’Aussou Lux Venandi Corbières rouge 2019 voor € 10,95: Signature rode Corbières gemaakt van Carignan, Syrah en Grenache. Mooie volle romige stijl, rood bosfruit, kruidigheid en zachte tanninen. Heerlijk om ‘zo’ te drinken, maar ook heerlijk te combineren met een Mediterraan vleesgerecht.

Sainte Lucie Bella DamaDomaine Sainte Lucie d’Aussou Bella Dama Corbières rouge 2018/2019 voor € 15,95 / € 16,95: De naam ‘Bella Dama’ verraadt al een beetje de grandeur van deze wijn. Gemaakt van 50% Grenache en 50% Carignan en bovendien 10 maanden op eikenhout gerijpt. Rijke complexe neus met tonen van noten, groenten, pruimen en fijne aroma’s van lavendel en rozemarijn. De smaak is zacht, in balans en met een hint van cacao en chocolade. Prettige diner wijn!

Ook verkrijgbaar op Magnum voor € 29,95 (jaargang 2016) en € 38,95 (jaargang 2018)

Sinds kort maakt Jean Paul Serres ook een wijnen van slechts één druivensoort: Le Carignan Noir Corbières rouge 2015 voor € 12,95.